طرز تهیه لواشک به روش سنتی و صنعتی
برای تهیه لواشک به روش خانگی و صنعتی در انواع لواشکها ابتدا با آب و یا وان شستشوی امید صنعت به شستشوی انواع میوه میپردازیم بعد ازشستشو میوه ها را میپزیم و با دستگاه له کن ( اسلایسر ) یا با روش دستی مواد را له میکنیم سپس در دستکاه خشک کن لواشک که هم میتواند به صورت تونلی و هم به صورت کابینتی باشد خشک میکنیم.
تمام لواشک ها به همین طریق تهیه میشود و در هر دونوع روش سنتی و صنعتی تمام مراحل مذکور وجود دارد.
مواد تشکیل دهنده لواشک
معمولا برای تهیه لواشک از یک، ۲ یا چند نوع میوه با درجه رسیدگی نسبی که عطر، طعم، رنگ و خواص تغذیهای و درمانی آنها ظاهر شده، ولی کمی ترشمزه باشند، استفاده میشود. انواع آلوها، سیب، گلابی، زرشک، لیمو، زغالاخته و انار از جمله این میوهها هستند که بر اثر ترکیب آنها با هم رنگ و طعم لواشک ایجاد میشود. معمولا در لواشکهای صنعتی علاوه بر میوه از پکتین (ژلاتین گیاهی) برای ایجاد قوام، از اسیدهای آلی و نمک برای ایجاد طعم ترش و شور آن و افزایش ماندگاری و از شکر (گلوکز و ساکارز) برای تعدیل طعم ترش و شیرین شدن و در برخی لواشکهایی که از میوههای خشک تهیه میشوند، از آب و دیاکسیدگوگرد استفاده میشود.
خواص موجود در لواشک
لواشک برای همه سنین مفید است بدلیل فیبر بالایی که دارد میتواند مسهل و ملین خوبی باشد و به حرکات روده ای کمک کنند.از طرفی رنگدانههای آنتیاکسیدانی آنها تا حدودی به دفع رادیکالهای مضر و سمی بدن کمک میکند و حاوی درصد اندکی از ریزمغذیهاست. معمولا جوشاندن، تغلیظ و خشک کردن، مقدار زیادی از ریزمغذیها به ویژه ویتامین C لواشک را کاهش میدهد.
خشک کن خانگی لواشک
از خشک کن ۲۰کیلویی تا ۵۰کیلویی میتوان به عنوان خشک کن خانگی لواشک استفاده کرد این نوع خشک کن از ۶سینی تا ۱۵سینی شروع میشود .
خشک کن صنعتی خشک کن
خشک کن های نیمه صنعتی و صنعتی تا ۲تن تولید کارخانه امید صنعت است.
امیدواریم مقاله تهیه لواشک به روش خانگی و صنعتی مورد پسند خوانندگان گرامی قرار دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!